Wednesday, August 15, 2012

အစာကိုေက်ညက္ေအာင္ ၀ါးစားျခင္းျဖင့္ ရရွိႏိုင္ေသာအက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား






အစာစားတိုင္း ေၾကညက္တဲ့အထိ ၾကိတ္၀ါးျပီး စားေသာက္ေပးရပါမယ္။ ဒီလို ၾကိတ္၀ါးစားေသာက္တာေၾကာင့္ အဓိကအေနနဲ့ က်န္းမာေရး အကို်းေက်းဇူးနွစ္ရပ္ကို ရရိွေစနိုင္ပါတယ္။ (၁)နံပါတ္တစ္ရရိွနိုင္တဲ့ အကို်းေက်းဇူးက အာဟာရဓာတ္ေတြကို ခနၶာကိုယ္ကပိုမို စုပ္ယူရရိွနိုင္တာ ျဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္အေရးၾကီးတဲ့ တစ္ခ်က္က အစားအေသာက္ စားေသာက္တဲ့နႈန္းကို ေလ်ာ့နည္းေစတာပါ။   အစာစားတာ ေနွးေလေလ၊ အစာကို နည္းနည္းပဲ စားျဖစ္ေလေလ ျဖစ္ပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ အစာစားခိ်န္ မိနစ္၂၀ ၾကာတာနဲ့ အစာအိမ္ကေန ဦးေနွာက္ဆီကို ''ဗိုက္ျပည့္ျပီ''ဆိုတဲ့ သတင္းအခ်က္အလက္ ပို့ေဆာင္ေပးလို့ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္အစာစားသံုးမႈမ်ားျပီး ကိုယ္အေလးခိ်န္ ျမင့္တက္လာနိုင္ေျခကိုလည္း ကာကြယ္ထိန္းသိမ္းရာ ေရာက္ပါတယ္။ (၂)အစာကို ေၾကညက္ေအာင္ ၀ါးစားတာေၾကာင့္ ရရိွနိုင္တဲ့ ေနာက္ထပ္ က်န္းမာေရးအကို်းေက်းဇူးက က်န္းမာေရးနဲ့ပိုမိုညီညြတ္တဲ့ အစာကို ေရြးခ်ယ္စားျဖစ္လို့ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ အစာကိုၾကိတ္၀ါးတာ ၾကာေလေလ၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ့ သစ္သီး၀လံေတြကို အရသာပိုေတြ့ေလေလျဖစ္ကာ ပိုစားျဖစ္လို့ပါ။ ေလ့လာမႈေတြအရ ပါးစပ္ထဲကို အစာတစ္လုတ္ ထည့္သြင္းျပီးခိ်န္မွာ ၁၀-၁၅ၾကိမ္ေလာက္ေတာ့ ၾကိတ္၀ါးေပးသင့္တယ္ လို့သိရပါတယ္။
From : Pyimyanmar Journal
by : kwz

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.