အုန္းစိမ္းရည္သည္ သဘာ၀အရ ေရာဂါပိုးမႊားကင္းစင္ၿပီး သတၱဳဆားေပ်ာ္၀င္ေနေသာ စမ္းရည္ပင္ျဖစ္သည္။ ေဆး၀ါးေၾကာင့္ျဖစ္တတ္ေသာ ေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳးကို အုန္းစိမ္းရည္က ေျဖေပးႏိုင္သလို အရသာေကာင္းမြန္းလွေသာ အုန္းစိမ္းရည္ကိုေသာက္ပါက အစာေျခဖ်က္ရာတြင္ အေထာက္အကူျပဳသည္။ ကေလးငယ္မ်ား ေသာက္လွ်င္လည္း ေဘးဥပဒ္လံုး၀မရွိေသာ အရည္ျဖစ္သည္။ ထို႕အျပင္ အုန္းစိမ္းရည္ကို ပ်ားရည္ႏွင့္ေရာၿပီး ေသာက္ပါက အသားအေရစိုေျပၿပီး ၀မ္းပ်က္၀မ္းေလွ်ာျဖစ္ေနသူမ်ား ေသာက္သံုးသင့္ၿပီး အူအတြင္းရွိ ဗက္တီးရီးယားမ်ားကို တိုက္ဖ်က္ေပးသည္။ ထို႕အျပင္ ေရဓါတ္ခန္းေျခာက္ေနသူမ်ားအတြက္ အုန္းစိမ္းရည္ကို သံပရာရည္ႏွင့္ေရာၿပီး ေသာက္သံုးသင့္သည္ဟု သိရွိရသည္။
အုန္းစိမ္းရည္တြင္ ပိုတက္ဆီယံျဒပ္စင္ႏွင့္ ကလိုရင္းဓါတ္ေပါၾကြယ္၀သည့္အတြက္ အထူးသျဖင့္ ဆီးမသြားျခင္း၊ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါ၊ ဆီးေက်ာက္၊ အဆိပ္အေတာက္ျဖစ္ျခင္းႏွင့္ အူေရာင္ငန္းဖ်ားေရာဂါတို႕ကို သက္သာေစႏိုင္သည္။ ကေလးမ်ားႏွင့္ ေအာ့အန္မႈျဖစ္ေနေသာကိုယ္၀န္ေဆာင္မိခင္တို႕သည္ အုန္းစိမ္းရည္ကို သံပရာညွစ္ၿပီး ေသာက္သံုးပါက ခံစားရေသာ ေ၀ဒနာသက္သာသြားမည္ျဖစ္သည္ဟု သုေတသနျပဳခ်က္တြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။
ထိုမွ်မက ႏြားႏုိ႕ႏွင့္ အုန္းစိမ္းရည္ေရာၿပီး ေသာက္ပါကလည္း ၀မ္းခ်ဳပ္ျခင္းႏွင့္ အစာမေၾကျခင္းတို႕မျဖစ္ရန္ ၾကိဳတင္ကာကြယ္ေပးႏိုင္ေၾကာင္း၊ အုန္းစိမ္းရည္သည္ ေရာဂါအမ်ားအျပားကို သက္သာေပ်ာက္ကင္းေအာင္ ေထာက္ကူေပးႏိုင္သလို ရင္က်ပ္ေရာဂါႏွင့္ ကိုယ္တြင္းကိုယ္ပ အနာတို႕ကို အထူးထိေရာက္သက္သာေစေၾကာင္းသိရွိရသည္။ မ်က္ႏွာသန္႕စင္ရာတြင္လည္း အုန္းစိမ္းရည္ကို အသံုးျပဳပါက ၀က္ျခံႏွင့္ အမည္းစက္တို႕ကို ဖယ္ရွားေပးသည္ဟု ဆိုသည္။
from : နယူးေဒလီ (ပီတီအိုင္)
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.